Jadłospis

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

09.03.2020 – 20.03.2020

  ŚNIADANIA OBIADY PODWIECZOREK
 Poniedziałek

09.03.20r.

Pieczywo mieszane  z masłem, żółtym serem, kiełbasą krakowską, sałatą. Herbata cytryną,  miodem. Zupa z białej kapusty ziemniakami 250ml (1,2,6,7).

Sos boloński 120g (1,6,7). Makaron spaghetti 150g (1). Napar z kopru włoskiego. 

Placek drożdżowy (1,2,3). Kawa inka z mlekiem (1,2).
 Wtorek

10.03.20r.

Płatki kukurydziane na mleku (1,2). Chałka drożdżowa z masłem (1,2). Herbata earl grey. Zupa pomidorowa z makaronem, natką  250ml (1,6,7).

Kotlet z kurczaka z żółtym serem 70g (1,2,3,6,7). Ziemniaki puree z marchewką 180g. Sałata. Woda niegazowana.

Jabłko zapiekane w cieście francuskim (1,2,3). Herbata.
 Środa

11.03.20r.

Parówka z szynki (1,2,,6,7). Pieczywo mieszane z masłem (1,2).Ogórek zielony. Herbata z kopru włoskiego. Zupa ogórkowa z ziemniakami 250ml (1,2,6,7).

Makaron z serem 250g (1,2,3). Kompot.

Tost z szynką, żółtym serem (1,2,3,6,7). Herbata.
 Czwartek

12.03.20r.

Owsianka na mleku z musem owocowym (1,2). Bagietka z masłem, dżem niskosłodzony (1,2). Herbata z miodem, cytryną. Zupa dyniowa krem  250ml (1,2,6,7).

Gulasz wp 120g (1,2,6,7). Kasza gryczana 150g. Surówka z kapusty modrej 100g. Woda niegazowana.

Mix warzyw: pomidorki koktajlowe, papryka żółta, ogórek kiszony, rzodkiew, marchewka. Bagietka z masłem. Herbata.
 Piątek

 13.03.20r.

Pieczywo mieszane z masłem (1,2) żółtym serem, makrelą wędzoną, sałatą, pomidorem (1,2). Herbata. Barszcz czerwony z makaronem 250ml (1,2,6,7).

Jajko sadzone  60g (3). Ziemniaki puree 170g. Szpinak 100g (1). Woda niegazowana

Naleśnik zapiekany z dżemem (1,2,3). Herbata
Poniedziałek

16.03.20r.

Kółeczka miodowe z mlekiem, chałka drożdżowa z masłem, dżem niskosłodzony (1,2). Herbata owocowa. Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami 250ml (1,2,6,7).

Sos myśliwski 120g (1,2,3,6,7). Pyzy drożdżowe 90g (1,2,3) Napar z mięty.

Pizzerka domowa (1,2,3,6,7). Herbata.

 

Wtorek

17.03.20r. 

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z ciecierzycy, polędwicą sopocką (1,2,6,7) papryką, sałatą. Kawa inka z mlekiem (1,2) Rosół z makaronem, natką 250ml (1,6,7).

Kotlet schabowy 70g (1,3,6,7). Ziemniaki z koperkiem 170g. Buraczki czerwone 100g. Woda niegazowana.

Koktajl warzywno owocowy: szpinak, natka pietruszki, banan, pomarańcza. Wafle ryżowe.
Środa

18.03.20r. 

Pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową,, pasztetem, ogórkiem kiszonym, sałatą (1,6,7). Herbata earl grey. Żurek z ziemniakami, kiełbasą 250ml (1,6,7).

Pierogi z owocem  250g (1,2,3). Sok owocowy.

Kanapka z chleba razowego z szynką, pomidorem (1,2,6,7). Herbata.
Czwartek

19.03.20r. 

Jogurt owocowy (2). Bułeczka mleczna z masłem (1,2). Herbata lipowa z miodem.  Zupa z zielonego groszku krem 250ml (1,6,7).

Pieczeń rzymska 120g (1,2,6,7). Kasza wiejska 150g. Ogórek kiszony. Woda niegazowana.

Batonik frupp. Sok owocowy.
 Piątek

20.03.20r.

Jajko gotowane 50g (3). Sałatka jarzynowa (2,3). Pieczywo mieszane z masłem  (1,2). Herbata czarna. Zupa szpinakowa z kaszą 250ml (1,2,6,7).

Dorsz w panierce 70g (1,2,3,4,6,7).Ziemniaki puree 170g (1). Sałata z sosem jogurtowym 100g. Woda niegazowana.

Budyń śmietankowy z musem z malin (1,2). Woda niegazowana.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.