Jadłospis

 

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

8.04.2019 – 19.04.2019

  ŚNIADANIA OBIADY  PODWIECZOREK
 Poniedziałek
 08.04.19r.
     
 Wtorek
 09.04.19r.
Pieczywo mieszane z masłem, szynka drobiowa, sałatą, dżemem (1,2,3). Herbata wiśniowa. Zupa ziemniaczana z ziołami prowansalskimi  (1,6,7) 250ml.  Naleśniki razowe z dżemem 3szt.  Woda niegazowana.  Kabanosik, pieczywo z masłem, ogórek kiszony. Sok warzywny-pomidorowy 100%.
 Środa
10.04.19
Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem, pasztetem pieczonym (1,2,6,7), sałata  Herbata żurawinowa z cytryną.   Zupa ogórkowa z ziemniakami  (1,6,7) 250ml.Ryż z kurczakiem, warzywami,  (1,6,7,8) 250g.   Woda niegazowana. Babka cytrynowa 30g (1,2,3). Herbata roobois
 Czwartek
11.04.19r.
Bułeczka mleczna z masłem 30g (1,2,3). Serek waniliowy 120g. Herbata z owoców leśnych. Rosół drobiowy z makaronem, natka pietruszki (1,6,7,8) 250ml. Kotlet schabowy 60g (1,2,6,7,8). Ziemniaki z koperkiem 180g (1). Sałata z sosem jogurtowym 50g.Woda niegazowana. Mix owoców: banan, jabłko, ananas, grejfrut 100g.Chrupki kukurydziane 25g. Woda niegazowana.
 Piątek
 12.04.19r.
Pieczywo mieszane z masłem, serkiem grani, żółtym serem, dżemem, szczypiorkiem, rzodkiewką (1,2) 100g. Herbata z miodem, cytryną. Zupa brokułowa z kaszką manną  (1,6,7) 250ml.
 Filet z dorsza- zapiekany 70g (1,3,6,7). Ziemniaki duszone (2) 210g. Surówka z kiszonej kapusty 100g. Woda niegazowana. 
Bagietka z masłem, pastą jajeczną, żółtym serem, sałatą, szczypiorkiem. (1,2,3)
Herbata zielona z opuncją.
Poniedziałek
15.04.19r.
Pieczywo mieszane z masłem, parówka z szynki, sałatką z  ogórka zielonego, pomidora 70g (1,2,6,7). Herbata czarna. Zupa pomidorowa  z makaronem (1,6,7) 250ml.
 Kotlet rybny (1,2,3,4) 70g. Surówka z marchewki z jabłkiem 100g. Ziemniaki z koperkiem  210g. Woda niegazowana. 
Placek drożdżowy z owocem 30g (1,2,3). Kawa zbożowa z mlekiem lub woda niegazowana.
Wtorek
16.04.19r. 
Płatki kukurydziane z mlekiem 150g. Chałka drożdżowa z masłem.  Herbata wiśniowa.  Kapuśniak z ziemniakami (1,2,6,7,8) 250ml.        
   Bitki wieprzowe w sosie własnym 120g (1,2,6,7,8).  Kasza pęczak 150g (2). Sałatka szwedzka 100g. Woda niegazowana.
Sałatka warzywna z kurczakiem: mix sałat, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, cebulka czerwona, kurczak grillowany. Grzanki. Woda niegazowana
Środa
17.04.19r. 
Pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, pastą z tuńczyka, sałatą, kiełkami brokuła (1,2,4). Herbata earl grey.  Zupa gulaszowa z ziemniakami 250ml (1,6,7,8). Pierogi z owocem 250g (1,2). Woda niegazowana. Batonik zbożowy 30g (1,8,10,13). Sok pomarańczowy 100%
Czwartek
18.04.19r. 
Pieczywo mieszane z masłem, polędwicą sopocką, żółtym serem, sałatą, papryką (1,2). Herbata rooibos. Zupa włoszczyżniana z ryżem 250ml (1,6,7,8). Kotlet mielony 70g (1,6,7,8). Ziemniaki z koperkiem 180g. Mizeria 100g (2). Woda niegazowana Koktajl mleczno-owocowy. Chrupki kukurydziane.
 Piątek
19.04.19r.
Płatki zbożowo-miodowe z mlekiem 150g (1,2). Chałka drożdżowa z masłem (1,2). Herbata owocowa. Zupa pomidorowa z makaronem 250ml (1,2,6,7,8). Jajko sadzone 50g (3). Ziemniaki duszone (2) 180g. Szpinak 100g. Woda niegazowana.  Tost z żółtym serem, marchewka . Woda niegazowana.

 

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie