Jadłospis

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

12.11.2019- 22.11.2019

 

  ŚNIADANIA OBIADY PODWIECZOREK
 Wtorek
12.11.19r.
Płatki kukurydziane z mlekiem 250g (1,2) Chałka drożdżowa z masłem (1,2,3). Herbata z miodem, cytryną.  Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami250ml (1,6,7).
sos boloński 120g (1,6,7,8). Makaron spaghetti 150g (1). Napar z mięty.  
Jabłko 120g. Chrupki kukurydziane 20g. Woda niegazowana.
 Środa
13.11.19r.
Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem pieczonym, żółtym serem, sałatą, ogórkiem kiszonym (1,2,3,6,7).  Herbata zielona z opuncją.  Żurek z ziemniakami, kiełbasą, majerankiem 250ml (2,6,7).
Makaron z serem 250g (1,2). Kompot. 
Paluszki serowe (2). Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym (2). Herbata.
 Czwartek
14.11.19r.
Serek waniliowy 150g (2). Chałka drożdżowa z masłem (1,2,3). Herbata malinowa. Rosół z makaronem, natką  250ml (1,2,6,7).
Kotlet z kurczaka panierowany 80g (1,2,3,6,7). Ziemniaki puree z marchewką 180g (1,2). Sałata. Woda niegazowana.
Koktajl warzywno-owocowy 150ml (szpinak, natka, banan, pomarańcze). Wafle ryżowe.
Piątek
15.11.19r.
Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem, sałatą, pastą z makreli (1,2,4). Herbata. Barszcz czerwony z makaronem 250ml (1,2,6,7).
Jajko sadzone 60g (3). Ziemniaki puree 150g (2). Szpinak 100g (1). Woda niegazowana. 
Jogurt owocowy 115g (2). Chrupki kukurydziane. Woda niegazowana.
Poniedział
18.11.19r.
Płatki miodowe z mlekiem, (1,2). Chałka drożdżowa z masłem (1,2,3).  Herbata z miodem, cytryną. Zupa jarzynowa z ziemniakami  250ml (1,2,6,7).
Kluski pszenno-żytnie z wędzonką 180g (1,2,3,6,7). Kapusta kiszona gotowana 100g. Napar z kopru włoskiego.
Kanapka z masłem, szynką, żółtym serem, sałatą. (1,2,6,7) Herbata.
Wtorek
19.11.19r. 
Pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, sałatą, dżemem niskosłodzonym (1,2). Herbata lipowa z miodem. Zupa ogórkowa z ziemniakami 250ml (1,2,6,7).
Makaron z kurczakiem, bazyliowym pesto 250g (1,2,6,7). Mix sałat 50g. Woda niegazowana.
Placek drożdżowy z owocem 30g (1,2,3). Woda niegazowana.
Środa
20.11.19r. 
Jajko gotowane (3). Sałatka jarzynowa (2,6,7). Pieczywo mieszane z masłem (1,2). Herbata czarna. Manna na rosole z natką  250ml (1,2,6,7).
Kotlet mielony 80g  (1,2,3,6,7). Ziemniaki z koperkiem 180g. Surówka colesław 100g. Woda niegazowana. 
Tost z chleba razowego z szynką, żółtym serem (1,2,6,7). Herbata.
Czwartek
21.11.19r. 
Pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową, żółtym serem, kiełkami brokuła, pomidorem (1,2,6,7).  Herbata z owoców leśnych. Zupa szpinakowa 250ml (1,6,7).
Potrawka z kurczaka 120g (1,2,6,7). Ryż 150g (1). Marchewka z groszkiem 100g (2).  Woda niegazowana. 
Naleśnik zapiekany z dżemem niskosłodzonym (1,2,3). Woda niegazowana.
 Piątek
22.11.19r.
Owsianka na mleku z owocami (1,2). Chałka drożdżowa z masłem (1,2,3).  Herbata. Zupa pomidorowa z ryżem 250ml (1,2,6,7).
Filet z dorsza  (1,2,3,4,6,7). Ziemniaki puree z marchewką 180g (2). Sałata. Woda niegazowana.
Ciastko zbożowe (1,2,3). Sok pomarańczowy.

Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie.