Informacje

Drodzy rodzice

Zapraszamy Wasze dzieci do korzystania z naszej stołówki szkolnej. Funkcjonujemy na rynku od 2006r. Głównym celem naszej działalności jest wyrobienie w Państwa pociechach nawyku zdrowego żywienia.  
Obiady serwowane w naszej stołówce przygotowywane są na miejscu, z zawsze świeżych i na bieżąco dostarczanych produktów od stałych dostawców,  z którymi współpracujemy wiele lat.
Z wielką starannością dbamy o to, aby posiłki były smaczne i mieściły się w normach racjonalnego żywienia.

Wydawanie obiadów: 12:20-13:45

INFORMACJA O ALERGENACH I PRODUKTACH POWODUJĄCYCH NIETOLERANCJE POKARMOWE

Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
W naszej stołówce używane są produkty zawierające alergeny pokarmowe i produkty powodujące nietolerancje pokarmowe, w tym produkty zawierające „ŚLADOWE ILOŚCI ALERGENÓW” lub „MOGĄCE ZAWIERAĆ ALERGENY” wymienione w tabeli poniżej:

Lp., Alergen wg rozporządzenia Produkty
1 ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN mąka pszenna, płatki owsiane, kukurydziane, kasza manna, kuskus, kasza jęczmienna, makaron, bułka tarta, kawa inka, groszek ptysiowy, grzanki, biszkopty, pieczywo białe pszenne, żytnie, bułka pszenna, otręby, ciasta, kisiel, rodzynki
2 MLEKO mleko, masło, jogurt, ser, twaróg – ser biały, margaryna, śmietana, maślanka, kefir, kisiel, budyń, wędlina,
3 JAJA jaja, biszkopty, wypieki, ciastka, makaron jajeczny,
4 RYBY ryby surowe – mrożone, przetworzone – konserwy rybne: tuńczyk w oleju, makrela w pomidorach i w oleju, łosoś w pomidorach i oleju.
5 SOJA grzanki
6 SELER seler jako korzeń i łodyga, wędlina
7 GORCZYCA musztarda, wędlina, produkty mięsne, przyprawa Carry, mieszanki przypraw.
8 NASIONA SEZAMU ziarno sezamowe, masło sezamowe, bułki, wypieki, płatki śniadaniowe, desery, rodzynki
9 SKORUPIAKI BRAK
10 ORZECHY krem orzechowy do smarowania pieczywa, bakalie, desery, wypieki, ciasta, wiórki kokosowe,
11 DWUTLENEK SIARKI owoce suszone – w szczególności te, które muszą zachować jasny kolor np. morela,
12 ŁUBINY brak,
13 ORZESZKI ZIEMNE masło arachidowe, bakalie,
14 MIĘCZAKI brak

Wykaz produktów jest aktualizowany na bieżąco. 
Prosimy o przestrzeganie godzin wydawania posiłków. W wyjątkowych sytuacjach np. wycieczka, wyjazd dzieci na basen, obiady wydawane są wcześniej bądź później, ale zawsze po ustaleniu tego z pracownikiem stołówki. Jeśli rodzic/uczeń nie poinformuje o nieobecności lub zostawieniu obiadu na stołówce /dyżurce, posiłek zostanie wydany głodnemu dziecku.

Ważna informacja
Dnia 14 października (poniedziałek) nie ma zajęć lekcyjnych są tylko zajęcia opiekuńczo-wychowawcze. W związku z tym proszę o informację o ewentualnych odpisach obiadowych w tym dniu do piątku 11.10.19r. Jeśli rodzic nie zgłosi nieobecności dziecka posiłek zostanie jak zwykle przygotowany.
Obiady 14 października wydawane będą w godzinach 
12:00 – 13:00 

Ceny obiadów:  listopad
zestaw obiadowy  190,00zł
drugie danie 171,00zł
zupa  85,50zł
śniadanie 76,00zł
 
Wpłaty do 5 listopada

Cennik posiłków w abonamencie*
– zestaw obiadowy (z napojem) – 10,00zł
– drugie danie (z napojem) – 9,00zł
– zupa – 4,50zł
– śniadanie – 4,00zł
 *ceny abonamentowe obowiązują przy zakupie minimum 10 posiłków.
Poniżej 10 posiłków do każdej z w/w cen należy doliczyć 0,50zł.
 Wpłat za posiłki prosimy dokonywać do 5-dnia każdego miesiąca  na konto bankowe 
PKO BP
nr 83 1020 4027 0000 1302 0425 1948

z tytułem przelewu zawierającym:
– imię i nazwisko dziecka
– klasa
– za jaki miesiąc jest wpłata
– z uwzględnieniem ewentualnych odpisów z poprzedniego miesiąca
Odpisy obiadowe można zgłaszać  sms-em do godz. 17.00 pod nr. tel 512 919 118. W dzień obiadu nie ma odpisu-posiłek można odebrać wyłącznie w pojemnikach jednorazowych zakupionych w stołówce w godzinach wydawania obiadu (od 12.00 do 14.00)  bądź (po uprzednim zgłoszeniu) z dyżurki szkolnej. Odpis liczy się od kolejnego dnia i przechodzi na następny miesiąc lub zwracana jest gotówka/przelew.

Wszystkie dodatkowe informacje:

Katarzyna Raszko                                                                                                                                                  tel. 512 919 118